Från lägenhet till hus

I det här fina huset  bor Lina och hennes familj sedan bara någon vecka och de är redan igång med inredningen! Kul som tusan tycker jag eftersom jag har fått i uppdrag att komma med lite ideér!
Jag har fått bilder skickade till mig från Lina på de olika delarna av vardagsrummet som är det rum de vill ha hjälp med. Hon har själv mycket förslag och ideér men vill ha lite input på hur de ska få till en mysig del med soffa vid braskaminen och matsalsdelen där man ska vilja sitta länge och äta middagar. De vill få in lite mässing i inredningen och få det stora rummet med nymålade, vita väggar mer mysigt. Så, let´s go!
 
Jag har valt att dela in det hela i två, kanske tre, delar, först ut är matsalsdelen.
 
 
Ett fantastiskt ljust och fint rum med supershyssta inbyggda skåp och hyllor.
För att mjuka upp det vita kommer jag att föreslå mycket naturliga material, som tex läder, linne och glas och den mysiga soffhörnan kommer utan konstigheter att bindas ihop med matplatsen genom en röd tråd. 
 
 
 
 
 
 
Det här bordet finns sedan tidigare och kommer att behållas.
 
Nu följer ett moodboard, håll i hatten
 
Vi börjar på golvet och jobbar oss uppåt
"Vi måste ha en matta som är lätt att dammsuga". Mattan Morum från Ikea är sannerligen lätt att dammsuga och det vet jag eftersom jag har den själv. Bra färg och finns i mycket stor storlek vilket är perfekt för att slippa jippa med halva stolen på mattan och halva på golvet.
Lina föreslog själv stolen i järn och brunt läder från House Doctor och jag tycker den är super! Den mjukar verkligen upp det hela men är samtidigt tuff och den ser väldigt rumpvänlig ut för långa middagar.
Ibland på, ibland av, enkelt sätt att förändra- Linneduk H&M Home.
 
 
En stor, härlig glasvas för fredagsbuketten, denna med ett läderband som extra detalj och en del i den röda tråden, från ERNST. Maffig ljusstake från House Doctor. Korglampa i spännande form från Packhus, extra snyggt med "handdtaget" för upphängningen. 
Den platsbyggda hyllan med skåp är ett perfekt ställe att placera några ljuskällor i och vad är då bättre än en lampa med inbyggt bokstöd!? Från Lagerhaus. Den andra lilla myslampan är från Granit, snyggt med svart på en så mjuk och bullig form. 
Fönstren. Eftersom det är smalt med plats under fönstren tänker jag att två-fyra hängande lampsocklar på rad med shysst glödlampa och eventuellt sladden virad runt stången vore snyggt. Den här är i svart porslin och ger lite tyngd vilket jag tycker är snyggare än tex plast, från Granit. Och till sist har vi snyggardinerna i linnetyg och med både brunt läder och mässing som detalj. Fina att trycka ihop lite tätare vid sidan eller att dra ut så man ser mer av den, från La redoute.
Det här är några av de stora delarna som jag tänker skulle kunna sätta tonen för rummet och ge det där myset man vill åt, uppblandat med saker och möbler man redan har. 
 
Jag känner att det skulle vara väldigt lätt att dra iväg och babbla på om ditten o datten nu men jag tror vi börjar såhär och gör kompletteringar framöver istället när resten av rummet har fått sin plats här.
 
Hör gärna av dig med synpunkter!
Vi ses! / Petra
 

Kommentera här: