Stora önskelistan

Lördagkväll och jag har satt ihop en rimlig önskelista, enligt mina egna mått förstås. Detta med tanke på att 1. Det är snart jul 2. Jag ska föda barn i januari och ja, det om något kräver sin present. Och 3. Jag fyller även år i januari.
 
 
 
 
 
 
Vi kör på direkt, alla produkter har länkar.
 
Svart korkskål till min stumpastake. Jag tycker den känns lite halvfärdig utan.
Jag har börjat bära med mig min kamera utanför hemmet så en fin och bra väska till den är ett måste.
Ny sänglampa innan bebisen kommer eftersom den jag har nu sitter på sängbordet och det kommer inte få plats sen. Denna från Tolomeo.
Finaste, miljövänliga lampan från Kovac Family är så vacker! Levereras i ett platt litet paket och sen vecklar du själv ut den. Blir utan tvekan rummets finaste dekoration. Fin i ett hörn, hängandes från taket i en fin krok tänker jag.
Långhårigt fårskinn, gärna brunt eller melerat grått. Detta från Granit.
Vaser! Jag älskar fina vaser i modell större. Den här i en mix av glas och trä från Muuto är en riktig tiopoängare.
Snygga, gossiga kuddar av stickat rep från Tell Me More .
Fick stora ögon när jag nyligen såg denna fina glaskanna från Hay första gången. Skulle göra sig väldigt bra på vår hylla i köket. 
När såg du senast en vacker brödlåda? Nu va!? Den här finingen från Ikea ser ju bara ut som en fin låda i trä. En låda jag vill ha i mitt kök och gömma fula saker i.
Återigen fina vaser, från Artilleriet
Ramlade över nya boken Instagram changed my life av Christoffer Collin och fick stort habegär. Han heter Wisslaren på Instagram och tar magiska bilder.
Fina ljusstaken Open Candelabra med lite höjd från Muuto, finns i fler färger och svart är ju lockande men jag gillar verkligen den här i färgen terracotta.
Och beige linnepåslakan! Vi har mörkgrå och vita men jag suktar fortfarande efter de beigea. Sen lovar jag att vara nöjd...Från Ellos.
 
Sådär, nu känner jag mig väldigt nöjd och redo för alla tillfällen att fira framöver. Var det någon eller några av dessa godingar du fastnade för och kanske till och med vill ha med på din önskelista?
 
Imorgon är det söndag och vi ska på två husvisningar, alltid spännande. Men nu säger jag god natt och tack för idag. 
Klicka gärna på llilla hjärtat om du gillade det här inlägget.
 
-petra-
Kovac - adlibris - artilleriet - ellos - granit - hay - ikea - linnepåslakan - muuto - stumpastake - tellmemore - tolomeo

Bergs Potter

I samarbete med Nilssons Blommor.
 
Förra veckan skrev jag att vi skulle prata lite om Bergs Potter nästa vecka, och nu har det gått nästan en hel vecka och det är redan fredag! Vart tog den här veckan vägen!? Jag har i alla fall haft hemma ett gäng olika krukor från Bergs Potter och visst fastnade jag också för dom, som så många andra redan har gjort. De känns så gedigna och tidlösa.
 
Den Bergs Potter vi sett mest av än så länge är nog den här med volangkanten
 
 
Jag tycker det är så fint med det färglösa i både krukan och i spökträdet (Corokia cotoneaster). Strukturen som volangkanten ger och det yviga i trädet är alldeles lagom för att bli perfekt vackert. 
 
 
 
 
En annan modell i terracotta, med randig struktur och små kulor på både krukans och fatets kant,  här med en Aloe Vera.
 
 
Den här modellen är nog min favorit. Jag gillar ränderna ihop med de små kulorna uppe på kanterna.
 
 
Och hur bra blev det inte med en Alocasia!? 
 
 
Här har den grå krukan det randiga mönstret och terracottakrukan volangkanten. Det här är två mindre storlekar och jag tyckte de passade fint på soffbordet tillsammans med lite ljusstakar och annat fint.
Och extra mysigt blev det förstås med första hyacinten.
 
 
 
 
 
Hela Bergs Potter grejen startade redan 1942 i Köpenhamn när Victor Berg öppnade sin affär, Flowers, och började importera krukor från Toscana. Du kan läsa hela bakgrunden till de vackra krukorna och hur de tillverkas här.
 
Jag hoppas att du har hittat lite inspiration i det här inlägget. Om så, klicka gärna på lilla hjärtat.
Krukor och växter (förutom aloe veran) kommer från Nilssons Blommor.
I samarbete med Nilssons Blommor.
 
Nu blir det fredagsmys för hela slanten, imorgon kallar innebandyhallen.
 
Trevlig Helg! -petra-
bergspotter - interflora - nilssonsblommor - samarbete - theflowereffect

Årets första startar nu!

I samarbete med Nilssons Blommor.
 
Igår var jag på Nilssons Blommor här i stan och valde ut några godingar till helgens bukett som jag har fixat med idag på förmiddagen.
 
 
Det stod blommor överrallt  ett tag men nu tror jag att jag fått ordning på det. Det fina spökträdet i Bergs Potter- krukan ska vi prata mer om nästa vecka tänkte jag.
 
 
Årets första Amaryllis tillsammans med ett fång Skimmia blev det! Färgerna är helt perfekta och det vinröda passar så bra mot det rosa i amaryllisen.
 
 
 
Och jag har lärt mig hur man gör för att amaryllisen inte ska krulla sig när man klipper av den. Kanske är jag sist på bollen men ändå:) Surra lite ståltråd längst ner.
 
 
Jag provade lite olika av mina vaser men det blev till slut den här fina ljusgrå från Ikea. Jag skulle vilja påstå att den är ett kap då den är riktigt fin, bra storlek för oss som gillar lite höjd på våra buketter och bara kostar 99 riksdaler.
 
 
Jag såg precis någon som la upp en bild på årets första julmust. Vi har betat av årets först glögg, pepparkaka och skumtomte och nu är då även första amaryllisen här! Vilka har du betat av än så länge? Om du har ens har börjat vill säga:) Jag gissar att min nästa kommer att bli hyacinten...
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe innan det är dags att sticka till jobbet några timmar och imorgon blir det besök på Bomässan.
 
Önskar dig en trevlig helg!  -petra-
 
Inlägget är i samarbete med Nilssons Blommor
Minfredagsbukett - amaryllis - nilssonsblommor - samarbete - skimmia - theflowereffect