Alla kan göra något

I veckan gjorde jag ett inlägg på Instagram om Giving People och jag tänker att jag delar samma sak här, just för att det känns så himla viktigt.
Det är bara cirka en månad sedan jag fick veta att de finns, när min sambos kollega berättade att  hon och hennes familj hade lämnat matkassar till en barnfamilj här i vår stad. Vi gick in och läste på Giving Peoples hemsida samma kväll och kände att här kan vi hjälpa till. Det som är så bra är att alla kan göra något, köp tex dina julkort hos Giving People så har du varit med och bidragit till att någon får det lite bättre. 
 
Det finns mycket att berätta om Giving People och hur det fungerar så det bästa är att du själv går in på deras hemsida www.givingpeople.se och läser. Men en grej som är så bra är att de jobbar med att hjälpa akut. Familjer som hör av sig och behöver hjälp ska inte behöva vänta mer än ett par dar innan de får hjälpen. Det kan du också läsa mer om på deras hemsida.
 
Foto: koltorpsplan
 
Önskar dig en fin lördag! Och du, gilla det här inlägget för att sprida det vidare. Tack!
 
-petra-

En fraktfri omtanke

I samarbete med Northmans.
 
För dig som är ute i god tid gällande julklappar kommer här ett väldigt passande erbjudande om fri frakt på inredning! Och för dig som vill shoppa inredning till dig själv gäller samma deal, fri frakt. 20-30 november erbjuder Northmans fri frakt för att fira att de fyller ett år. Shoppa produkter från tex. Design House Stockholm, Himla, House Doctor, Kay Bojesen och många fler och nu även Räder.
Det som får Northmans att sticka ut är att när du handlar hos dom så skänker de 5% av din summa till välgörenhet, utan att du som kund betalar mer än hos någon annan. Du kan läsa mer om hur det funkar här och om vilka välgörenhetspartners de har här.
 
 
Den vackra lyktan i klarglas och med läderhandtag är från danska Holmegaard och du hittar den fraktfritt här.
 
Enjoy och lycka till! -petra-

Inlägget är ett samarbete med Northmans. 

Stora önskelistan

Lördagkväll och jag har satt ihop en rimlig önskelista, enligt mina egna mått förstås. Detta med tanke på att 1. Det är snart jul 2. Jag ska föda barn i januari och ja, det om något kräver sin present. Och 3. Jag fyller även år i januari.
 
 
 
 
 
 
Vi kör på direkt, alla produkter har länkar.
 
Svart korkskål till min stumpastake. Jag tycker den känns lite halvfärdig utan.
Jag har börjat bära med mig min kamera utanför hemmet så en fin och bra väska till den är ett måste.
Ny sänglampa innan bebisen kommer eftersom den jag har nu sitter på sängbordet och det kommer inte få plats sen. Denna från Tolomeo.
Finaste, miljövänliga lampan från Kovac Family är så vacker! Levereras i ett platt litet paket och sen vecklar du själv ut den. Blir utan tvekan rummets finaste dekoration. Fin i ett hörn, hängandes från taket i en fin krok tänker jag.
Långhårigt fårskinn, gärna brunt eller melerat grått. Detta från Granit.
Vaser! Jag älskar fina vaser i modell större. Den här i en mix av glas och trä från Muuto är en riktig tiopoängare.
Snygga, gossiga kuddar av stickat rep från Tell Me More .
Fick stora ögon när jag nyligen såg denna fina glaskanna från Hay första gången. Skulle göra sig väldigt bra på vår hylla i köket. 
När såg du senast en vacker brödlåda? Nu va!? Den här finingen från Ikea ser ju bara ut som en fin låda i trä. En låda jag vill ha i mitt kök och gömma fula saker i.
Återigen fina vaser, från Artilleriet
Ramlade över nya boken Instagram changed my life av Christoffer Collin och fick stort habegär. Han heter Wisslaren på Instagram och tar magiska bilder.
Fina ljusstaken Open Candelabra med lite höjd från Muuto, finns i fler färger och svart är ju lockande men jag gillar verkligen den här i färgen terracotta.
Och beige linnepåslakan! Vi har mörkgrå och vita men jag suktar fortfarande efter de beigea. Sen lovar jag att vara nöjd...Från Ellos.
 
Sådär, nu känner jag mig väldigt nöjd och redo för alla tillfällen att fira framöver. Var det någon eller några av dessa godingar du fastnade för och kanske till och med vill ha med på din önskelista?
 
Imorgon är det söndag och vi ska på två husvisningar, alltid spännande. Men nu säger jag god natt och tack för idag. 
Klicka gärna på llilla hjärtat om du gillade det här inlägget.
 
-petra-