Veckans höjdpunkt v. 4

För någon som är så beroende av ljus så är veckans höjdpunkt helt klart solen som har visat sig fler än en gång här i småland denna veckan. 

(null)

Bilden tog jag med mobilen under en promenad i fredags. Någon kanske såg den på stories? 

Nu önskar jag oss mer sol och en lugn och fin söndag!

Andra inspirerar v. 4

Av bebisskäl så har det varken blivit Andra Inspirerar eller Veckans höjdpunkt på två veckor nu. Men ikväll slår jag till på att låta Amanda inspirera! 

(null)

Det här luftiga, enkla och genomtänka uttrycket som Amanda har, inspireras jag av väldigt mycket och faktiskt avundas en del också. Jag tycker att det är en konst att kunna ha det så sparsmakat och alldeles lagom och den konsten saknar jag. Jag tycker om alldeles för många saker, samtidigt. Hos Amanda får varje fin sak ta sin plats och de konkurrerar inte med varandra, utan bidrar istället till det där lätta och luftiga. 
De ljusa färgvalen på väggar och möbler ger en behaglig och väldigt lugn känsla, så att kasta in en kudde i dov kamel-/rostfärg kunde inte bli mer rätt! 

Men att jag skulle kunna få till samma härliga och luftiga känsla som Amanda kommer ju alltså inte att hända. Däremot är hennes bilder en perfekt reminder om att inte ha alla fina saker framme samtidigt! 
Du hittar Amanda på instagram under @amandaaxelssson 

Trevlig Helg! -petra- 


Från min dag

I måndags började jag skriva någon form av berättelse från min förlossning. Intressant för någon, mindre intressant för någon annan men jag känner att jag vill ha den med i mitt arkiv för min egen skull. Men den försvann och jag blev så himla ledsen för jag hade verkligen flow när jag skrev och tyckte att jag fick till det. Så jag får helt enkelt börja om. 

Men inte just nu för nu vill jag visa lite bilder på blommorna jag fick när jag fyllde år i veckan!  

(null)
Moster kom och överraskade med anemoner och vita tulpaner! 

(null)

(null)

Och visst blev de fina i kannan från Ikea?! Så glad att jag köpte den. Den är helt värdelös som saftkanna men perfekt att ha blommor i. 

Av David fick jag mina allra första vallmo poppys! 
Tack till Nilssons blommor som tagit in dom. Och till David förstås som när man minst anar det, snappar upp sånna här saker. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Allt eftersom de slår ut så stannar jag o tittar på dom när jag går förbi. Hur de vecklar ut de där tunna och sköra blombladen. Hur knoppen brister och blommar ut. En vacker favorit! 

Och även om jag njuter av de här blommorna nu så kan jag inte låta bli att tänka på nästa veckas blommor och att de som kommer nu och framöver känns så våriga!  

Men nu blir det sängen och förhoppningsvis några sammanhängande timmars sömn. 

Natti natt -petra-