I maj månad ska jag...

...vara med i blogg.se´s bloggtävling för att utmana mig själv och för att jag gillar temagrejer. Just det här temat passar mig extra bra, #växtkärlek. Så jag ser det mer som en utmaning än en tävling! 
 
 
Ett inlägg i veckan, fyra olika växtligheter, några små tips kring dom och förhoppningsvis massa inspiration. Hur låter det?
Mitt första inlägg kommer att handla om att odla avokadoplantor. Jag tänker att det kan ju faktiskt finnas någon som inte testat än OCH jag vill påstå att jag kommit på hur du helt kan skippa ett av stegen i dess odling.
Så imorgon lagom till morgonkaffet kan du läsa mitt första inlägg för #växtkärlek.
 
Ha det fint! // Petra

Planera balkongliv

Det var hemskt vad segt det är för våren att komma igång, eller den gjorde väl det för några veckor sedan men det blev ett rejält bakslag med köldgrader, snö, hagel, regn och rusk och även lite åska härom dan. MEN, för att planera för härligt, varmt balkongliv behövs inga värmegrader. Så det gör jag nu!
 
 
 
Soffa, Äpplarö, Ikea. Rullvagn, Råskog, Ikea. Bonsaisax, japaneseknifecompany.se.
Bord på hjul, Lalleröd, Nyhet från Ikea. Lerkrukor, Avformshop. Matta Lohals, Ikea. Ljusstakar, Granit. Svart kruka, Granit. Pelargon, Blomsterlandet.
 
Idag när jag klickade in på ikeas hemsida blev jag glatt överraskad när jag såg deras nya bord på hjul! Jag hade tänkt bygga ett men det här känns som "the one"! Perfekt att ha nån filt och andra nödvändigheter i korgen under.
Soffan Äpplarö från Ikea har vi redan på vår inglasade balkong fast med armstöd på båda sidor. Den har jag planerat att måla svart och det längtar jag efter:) Tror det kommer bli supersnyggt. Jag tänker även försöka sy nya fodral till kuddarna i soffan. Tyg.se har många fina linnetyger till bra priser att välja bland. I rullvagnen vill jag ha alla krukor och små redskap som inte används för tillfället. Och mattan i jute! Känns som att den kommer binda ihop allt så fint.
 
Nu behövs bara lite värme då så ska jag sätta igång med balkonglivet 2017. 
Jag kämpar på med sticklingar och inköp så länge.
 
Vi ses! / Petra
 
 

Always blue

Blå har alltid varit med mig, både på kläder och i min inredning. 90% av mina blusar i garderoben är blå, mitt köksbord målade jag för fem år sedan i en mörk blå färg och jag kan absolut inte tänka mig någon annan färg och när jag var liten hade jag farmors blå gamla glasvaser på hyllan i mitt rum. Kanske har det något med betydelsen av färgen- lugn, harmoni och stillhet att göra. Någon som har ett fantastiskt fint hem i många, fina blå toner är Kristin "Krickelin" Lagerqvist , kolla in själva får ni se.
 
I samarbete med Interflora.se
På tal om blå så kom Interflora härom dan med en fantastisk blombukett som heter Vårgrönska och som innehåller både blå tistlar och veronica, ni kan beställa buketten här. Jag blir alltid som ett barn på julafton när det vankas blommor:)  Men säger som Kakan Hermansson, " är det så fel?" !
 
 
 
Fina, vita rosor och härligt grönt som doftar ljuvligt.
 
 
 
 
 
 
Vi ska strax göra oss klara för vårens första grill- och vinkväll med vänner.
Önskar er en vansinnigt trevlig kväll! 
Glöm inte trycka på lilla hjärtat om ni gillar mitt inlägg.