Sist men antagligen bäst #växtkärlek

Som jag har längtat efter att få göra iordning vår inglasade balkong! Nu är den klar- snyggare och härligare än någonsin och det här blir även mitt sista inlägg i maj månads utmaning/tävling #växtkärlek här på blogg.se. Mina andra inlägg kan du se här, här och här.
Visst tycker vi alla om före- och efterbilder!? Här kommer några förebilder från när det inte var lika varmt och härligt här ute.
 
 
Jag hade tänkt sy nya fodral till soffkudddarna men valde istället att bara tvätta de gamla eftersom det inte var något som helst fel på dom.
 
 
Soffan Äpplarö från Ikea har jag målat i en matt svart färg från Alcro och jäklar vad bra det blev! En ny matta sparade jag oxå in på och tvättade de blå, fina trasmattorna istället. Nu undrar jag varför jag tänkte köpt en ny från första början!? Golvet dammsuget och torkat, bara det!
 
Jaha, alla krukor samlade i ett hörn- tomma och intetsägande. 
 
Och Voila! 
 
Tjusigt va!? Det ubersnygga bordet är nytt och en nyhet från Ikea, Lalleröd heter det. På bordet lite växtkärlek i form av pelargoner och ett avokadoträd. 
 
 
 
Dynorna blev sådär fint småskrynkliga och ser så fräscha ut mot den svartmålade soffan. På soffan ligger en blomampel jag fått av min Instakompis Fanny som hittar du under namnet @createaholic på instagram.
I fönstret hänger flera längder av tyllet Lill från Ikea. Faten till krukorna är olika assietter jag hittat billigt på loppis.
 
På andra sidan av balkongen ser det nu ut såhär
En ljusgrön Lady Plymouth i en blompidestal fyndad på loppis. En lila Oxalis i rullvagnen Råskog från Ikea. ( Ja, jag ÄLSKAR Ikea! ) I rullvagnen har jag alla krukor som inte används för tillfället och lite verktyg för blomfixet.
 
Sax, sekatör och hampasnöre mm.
 
 
 
Smidig nätkasse från Granit.
 
Hur fin!? Och mot det mattsvarta, mums! En stjärnpelargon är det fresten. Ny sort för min del.
 
I den här ampeln bor en vit Mårbacka som blev sjuk strax efter jag fått den. Jag klippte ner den och hoppas att den ska ta sig nu. 
 
Lite av varje bor nu här ute istället.
 
Och det här solljuset som blir är ju bara för fantastiskt fint!
 
Nu är det faktiskt bara en sak som fattas, en blomvagn på hjul i korg och glas, en retro ni vet! Jag behöver lite mer plats för blommorna och tror en sådan vagn skulle vara som pricken över iet. Så har ni en ni vill bli av med så hör av er! Här, på instagram eller mailen! Annars är jag vansinnigt nöjd och belåten.
 
 
 
Önskar en fortsatt fin vecka! //Petra