One is done!

Tack syster för slipningen! Och två lager matt lack senare är det klart. Vi skojade ikväll om att jag kan ha halva köket på det här bordet om jag vill, men jag har tänkt att jag ska kunna sitta här med datorn om det skulle behövas. Bra blev det iaf! 


 
 
 

Den gamla trälådan som ska vara på andra sidan har jag lackat en gång, en gång kvar. Sen ska jag sätta dit en hylla i den och sen är den klar! Gillar när det går framåt, det behöver inte gå fort, men framåt:) 

Natti natt! /Petra

Vilken fyndig helg

När jag trodde jag hade klart för mig vad vi ska ha för sängbord så dök det upp ett ännu bättre alternativ till ena sidan av sängen, ett mindre bord med hylla under! Perfekt för mina tidningar. Jag hittade det på loppis så det behöver slipas och behandlas men sen så!  Längtar!
 
Lite annat nytt som tillkommit på senare tid
 
 
 
 
 
 
Ljusa träramar, Jysk
Randiga handdukar och korgar, Hemtex
Grå kökshandduk, Hm Home
Vattenkannan fick jag av min sambo i födelsedagspresent, House Doctor
 
 
Och den urfina vasen i marmor hittade jag oxå igår på loppis och den blev perfekt i sovrummet. Här skymtar även det ena sängbordet som oxå ska få sig en behandling för att bli lite tåligare mot tex kaffefläckar. För kaffekoppar kommer vi fortsätta att ställa bredvid sängen!
 
Nu är alltså sängborden snart på plats och idag satte jag upp fönsterbrädet så nu kan jag bocka av det på listan. Det som är kvar nu är lister, eluttag och sängkappa och jag kan göra en av de tre sakerna och det har varken med el eller snedsåga att göra;) Men det känns som att vi kanske ror första månadens rum i hamn ändå! 
 
Önskar er en skön söndagskväll! /Petra

Man får ändra sig

Hej härliga, soliga fredag vad jag har längtat efter dig!
Jag skrev ju sist att detta inlägg skulle handla om porslin och att man får ändra sig. I ganska många år har jag handlat nästan allt mitt porslin på loppis och jag har älskat det, och gör fortfarande! Dels porslinet i sig men även själva grejen i att handla second hand. Det gör inget om det går sönder, varje dukning blir naturligt olika och det är roligt att ha lite annorlunda. Men nu har jag länge varit sugen på att ha det lite mer enhetligt och byta ut vårt loppade porslin mot ikeas vita, fräscha 365+ porslin. Jag är inte mycket för slit och släng och byter inte ofta ut saker som fungerar men nu har jag givit mig själv tillåtelse att ändra mig! Hyggligt va!? Vi har redan lite koppar och skålar så det är främst tallrikar och assietter vi kommer köpa till.
 
 
 
 
 
Blå/vitt har ju varit mina färger och jag kommer inte slänga det gamla utan packar ner det i en kartong:) För visst är det fint!?
 
 
Såhär ser Ikeas 365+ porslin ut. Min sambo är väldigt pepp på att vi ska ha shyssta uppläggningsfat!
 
 
 
 
På vår öppna kökshylla brukar det se ut såhär
 
och det är precis så jag gillar det och vill fortsätta bygga på, vitt, glas, kork, trä och lite gammalt.
 
Nu ska jag och lilleman iväg med min syster och se om vi kan hitta vettiga konsoller till fönsterbrädan i sovrummet. Inte många dagar kvar på februari nu, vi får väl se om vi går i mål med första rummet.
 
Önskar er en vansinnigt fin helg! Vi ses! /Petra