Det blir helg den här veckan också

Jag tänkte haft rubriken "det knakar i fogarna", men det gör det ju inte alls det utan det gör bara förbaskat ont i dom. Så efter besök hos sjukgymnast igår, som resulterade i en sån där liten tensapparat, så ignorerade jag det onda och åkte och köpte mig några buntar blommor som blir helgens bukett. Man ska ju göra sådant man mår bra av, eller hur!?
 
Såhär fin blev den
 
 
Blå tistlar, nejlikor, hortensia och gröna kvistar som påminner om eucalyptus. Någon som vet vad de heter?
 
 
 
 
Så vackert med alla lager.
 
Och såhär blev det i vardagsrummet
 
 
 
 
Den här helgen blir det bland annat fotbollsavslutning och kalas för en åttaåring men lite skrotande hemma måste också hinnas med, jag spånar bland annat på ett inlägg med mina favoritlampor! Det är ju ändå en mörkare årstid nu och det märks väl vart det skulle behövas en lampa eller två till. Men tills dess önskar jag er en trevlig helg! 

Min lördag på en söndag

Det här inlägget var egentligen tänkt till ett inlägg igår, lördag, men min dator strulade och jag kunde varken lägga in bilder eller komma in på nätet. Men nu så, tack älskling!
 
Jag ville börja med att tipsa om ett poddavsnitt av Linda Hörnfeldt, grundare av Influensers of Sweden, som intervjuat Kristin, Krickelin, Lagerqvist. 
 
 
Det var ett peppigt avsnitt lagom till morgonkaffet. 
 
Efter pepp och dusch rotade jag fram en kartong med gamla speglar och ramar för att se om jag kunde hitta något jag vill ha till nymålade väggarna inne på gästtoaletten.
 
 
Jag hittade bland annat de här små träramarna. De har dock inget glas så det måste jag skära till.
Ni ser de fina tapetproverna! Från Emma von Brömsen.
 
 
Den snirkliga ramen övertygar mig inte helt. Kanske ska jag måla den? Vad tycker du?
 
Idag har jag vart och hämtat min efterlängtade bok, Ett hem med omtanke, av Ida Magntorn.
 
 
Bara titta på framsidan! 
Förutom superfina bilder i boken ges tips kring hemmets olika delar, tex hur vi kan tänka när det är dags att byta kök, när vi vill plastbanta hemmet och ett helt avsnitt med krukväxter OCH blommor i hemmet, hur härligt!? Jag har bara hunnit bläddra lite grann så min kväll blir tända ljus, nya boken och säkert nåt att tugga på!
 
Nu ska jag ge mig på att rengöra min stumpastake sen blir det kycklinggryta till middag.
Vi ses! 
 
 
 

Tre klara och brända tankar

 
En loppad spegel, en blå handduk från Granits rea i somras och ett av tapetproverna i ram är klara för gästtoaletten. Men jag ska strax iväg på möte på jobbet så jag får fortsätta när jag kommer hem sen.
 
Annars går många av mina inredningstankar till brända och bruna toner, gossiga fårskinn och mysiga plädar.
Daniella Witte gjorde ett så himla fint inlägg härom dan om varför hon vill ha bruna nyanser hemma. Läs här och inspireras. 
 
Vi hörs! /Petra ( klicka på lilla hjärtat om du gillar mitt inlägg )