Förändringen

För ett tag sedan skrev jag att vi måste ändra om lite här hemma och det beror ju förstås på att vi är fyra, varav en bebis nu och bor i en trea. Något som jag uppskattar ( och ibland blir tokig på ) hos mig själv är att jag är allt annat än spontan när jag ska göra om hemma, speciellt när det innebär nya inköp. Egentligen är det väl endast bra då jag för det mesta blir nöjd och inte gör onödiga köp. I mitt första inlägg om den här förändringen skrev jag att vi tänkte ha skåpen Ivar från ikea men jag kände ganska snart att det var något som skavde så jag drog det några vändor till. På en annan vägg i rummet har vi kökskåp hela vägen, som jag satte upp för säkert sex år sedan, och i och med dessa så kände jag att det skulle bli lite som en sarg i rummet om vi satte upp liknande skåp på en vägg till. Istället började jag kolla efter ett större gammalt skåp, för förvaring måste vi ha mer av. Två dagars bevakning på blocket och ett besök på loppis så hade jag mitt skåp! 
 
 
Och såhär i efterhand känns det väldigt bra att jag kunde köpa begagnat istället. Ungefär 450kr fick jag betala.
Från början tänkte jag måla det men tyckte sen att det mörka blev så bra mot väggen, men nu har jag ändrat mig igen och är supersugen på att sätta igång och måla och byta beslag och göra skåpet lite modernare. Färgen är oklar men måste funka ihop med väggfärgen. 
 
( skulle vi bott kvar här skulle jag bytt golvet för längesen )
 
I den här förändringen finns även en mjuk och gossig matta på listan och härom natten när jag satt och ammade så slog jag till! Absolut inte en svag stund utan väl genomtänkt. En rund, långhårig ullmatta i naturfärg som jag verkligen hoppas blir så bra som jag tänkt nu. Den är 150 cm i diameter vilket innebär att den är tillräckligt liten för att vi ska kunna ta ut och skaka av den emellanåt. Min tanke är att den ska passa bra ihop med den stora mattan vi ska ha vid soffan sen. 
 
Och det blir något sånt här!  
 
 
 
100% ull och gjorda med en teknik som ger de där små bollarna som jag tycker är såå snyggt! Samtliga mattor på bilderna finns hos Kilands mattor i jönköping.
 
I collaget nedan finns den runda mattan som jag beställt, från mattor-online
 
 
Lampa behöver vi byta också då den vi hade innan var för att ha över bordet som stod där. Nu tänker jag ett gäng rislampor! De här är från kalasdekorationer.se. Det blommiga tyget köpte jag på loppis för längesen och nu är jag sugen på att göra ett kuddfodral till en större kudde att ha på golvet och även en mindre att ha i soffan. Korgen är från Ikeas tillfälliga kollektion Hjärtelig som släpptes härom dan och det har vi köpt en, tänkt till leksaker. Jag såg den på nätet först och trodde den skulle va lite mjukare men den är väldigt stabil, vilket passar vårt ändamål perfekt. Pläden är också från Ikea. Träklossar från träotto.se. Inspirationsbilden som jag inte hittar källan till, står för den stora spegeln jag vill låta göra och hänga över de köksskåp jag pratade om innan. Jag såg en sådan i något program på tv härom dan och nu bara måste jag ha en sådan! En stomme i rå stål med 3-4 rutor på både bredd och höjd med spegelglas i. Ni fattar ju hur jäkla snyggt det kommer att bli! Jag måste bara hitta en svetsare.
 
Så det ska jag engagera mig i nu, och vilken färg skåpet ha. Bra härliga saker att fylla dagar och hjärna med, eller hur;) 
 
Ha det fint! -petra- 

Florafredag

En vecka med väldigt lite och dålig sömn får mig att tro att lille bebisen är i en utvecklingsfas just nu. Jag försöker att gå och lägga mig riktigt tidigt för att få så mycket sömn som möjligt, ibland går det ibland inte. Att somna på beställning är inte enkelt, trots att man är trött. Och så försöker jag att inte ha massa krav på vad jag ska hinna med på dagarna. Det känns ju bara superjobbigt om man är väldigt trött. För min del handlar det om att byta ut något av dagens tråkiga måsten mot något jag tycker är kul istället, tex plantera om någon växt, ta en extra promenad och lyssna på en pod eller som igår, köpa blommor och pilla ihop en bukett hemma i köket. 
 
Så igår bestämde jag att jag idag skulle prioritera det här blogginlägget och resten tar vi sen!
 
Allt som oftast får jag beslutsångest när jag ska köpa blommor ( och typ allt annat också... ) och det tror jag beror på att det är så mycket jag tycker är fint. Jag var egentligen sugen på en maffig bukett med färgglada ranulkner men det hittade jag tyvärr inte. Istället köpte jag cerise nejlikor och rosa fresia, en sån färgbomb det kommer bli när de slår ut lite mer! 
 
 
 
 
Blå tistlar och något poppelliknande köpte jag också.
 
 
Det ska bli spännande när de gula fresiaknopparna slår ut och blir en rosa blomma istället. 
 
 
Jag måste verkligen gå kurs i bukettbinderi för jag tror inte det är meningen att man ska få kramp i fingrarna...
 
 
Men såhär blev det! Så himla somrig med färgerna och det spretiga. 
 
 
Jag brukar knyta med hampasnöre men nu hittade jag grått papperssnöre som jag tycker blev väldigt fint.
 
 
Blommor i färg är perfekt om man som jag har ett ganska färglöst hem men kan bli sugen på nån färg då och då. Nästa gång hoppas jag hitta ranulknar i färgerna röd, orange och rosa! 
 
Önskar er en fin och solig helg! Klicka gärna på Gilla-knappen om du gillar min bukett:)
 
-petra-

Äntligen lite vårfeeling och värme!

En vecka sedan jag och  bebis hängde på balkongen och planterade om massor av växter. Det var så himla varmt och härligt den här dagen och verkligen skönt att få en hint om att det antagligen blir vår och sommar i år också, trots att vi har fått vänta olidligt länge. Jag tycker faktiskt att det har känts rätt deppigt vissa dagar när man tittat ut på all snö.
Jag planterade en hel del pelargoner men även andra växter som behövde ny jord och lite omsorg. Jag tog några bilder för att visa er men swish så har hela påsklovsveckan och lite till susat förbi. Men här kommer de!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag använder mestadels lerkrukor och köper alltid på mig när jag hittar på loppis. De brukar inte kosta mer än ett par kronor. Dock hittar jag sällan fat till så istället köper jag olika assietter, också på loppis förstås.
 
 
 
 
Liten sömnig bebis!
 
 
Och så blev köksfönstret fyllt.
 
 
Ser ni det ensamma monsterabladet där? Jag har haft det i vatten ett tag och nu hade det kommit så mycket rötter på att det fick åka i jorden. Det vore kul om det tog sig!
 
 
Nu ser det inte mycket ut för världen men förhoppningsvis är det riktigt grönt i fönstret om några veckor!
 
Härom dan tvättade jag de trasmattor jag brukar ha på balkongen och även fodralen till soffkuddarna så nu ligger de redo här när jag har städat av där ute! Här kan du se hur vår balkong såg ut före och efter förra våren! Supermysig om jag får säga det själv! 
 
Ha en fin tisdag! -petra-