Mitt bästa sommartips!

Under ett par timmar igår hade jag lyxen att strosa omkring i snart nyöpnnade butik botanik, som ägs och drivs av Hanna Björklund. Mycket jobb ligger bakom och jag fick se en del förebilder, wow säger jag bara! Där det förr bodde kossor finns nu slipade betonggolv, kalkmålade väggar, platsbyggda hyllor och möbler med historia. Hittade knopplister och återanvänt tegel. Allt detta till grund för heminredningen och växterna som finns till försäljning i butiken, den lilla cafédelen och i hennes kommande webshop.
 
 
Ett nybyggt orangeri med de vackraste dörrar, påbyggt i anslutning till butiken.
 
Allt detta - på landet, i en gammal lada, i den finaste miljö du kan tänka dig. Och från och med fredag 28/7 -17 kan du besöka butiken, njuta av naturen och ta en fika på gamla köksbänken eller ute i trädgården. 
 
 
Den fina gamla kökssoffan gör sig väldigt bra mot det slipade betonggolvet och de mörka väggarna. Jag kan helt klart tänka mig en kaffe här!
 
 
Hanna, som är utbildad florist, kommer även erbjuda snittblommor och buketter, kransar till begravning och buketter till bröllop och fest.
 
 
Så härligt att kunna plocka en del av buketten ute i trädgården!
 
 
Medans vi knallar runt i trädgården och sedan inne i butiken berättar Hanna om hur hon tänkt kring uppbyggnaden av butiken och hur mycket möjligheter det faktiskt finns att framöver utveckla företaget, som redan idag är mer än en butik. Tex har hon redan nu haft några inbokade sällskap som bundit kransar och testat olika sätt att arrangera snittblommor på istället för att bara sätta dom i en vas.
Perfekt om någon fyller år, ska gifta sig eller man bara vill hitta på något mysigt med sitt kompisgäng/jobbarkompisar!
 
 
Inne från orangeriet. På fredag är fönstren fyllda av härliga växter!
 
 
Vackra lerkrukor.
 
 
Så fina bilder tryckta på tyg. Jag fastnade lite extra för luftballongen! 
 
 
Här syns den ursnygga väggen målad med kalkfärg! Och kikar ni noga till höger på väggen om det gamla fina skåpet ser ni något gulligt :)
 
 
I det vackra gamla skåpet syns bland annat brickor/tallrikar i emalj. 
 
 
Spegeln!
 
 
Vacker flora.
 
 
Snygglampor!
 
 
Många godbitar syns här. Innefrån butiken och i anslutande orangeri.
 
 
 En del av flera mässingsprodukter som finns i butiken.
 
 
Miljön.
 
 
 
 
Så, på fredag 28/7 slår alltså dörrarna upp till mitt bästa sommartips och finaste utflyktsmål, butik botanik i Flisby, Mjölarp, och för att hitta dit skriver du bara in butik botanik i google maps. Jag är iväg på semester på fredag men tänker besöka butiken på lördag, vill du ha sällskap så hör av dig!
 
Jag önskar Hanna ett stort lycka till på fredag men även med fortsättningen av butiken!! Och stort tack för smygtitten:) //Petra
Och, glöm för sjutton inte trycka på lilla hjärtat :)
 
 

Lite simpelt.

Måndag, två veckor kvar till semestern och jag är hemma från jobbet med halsont och huvudvärk. Vilken tur att jag bakade en väldigt stor jordgubbspaj igår. 
Frusna jordgubbar fulla med vatten löstes med durkslag och potatismjöl och när pajen var klar strödde jag brunt farinsocker ovanpå för att få smulpajen sådär seg och god. Tycker om när det är smidigt.
 
Senaste Plaza, härligt ljummet på balkongen och en kopp kaffe till så har man det rätt bra ändå, trots halsont.

Trevlig kväll! /Petra

Sakerna i livet

Det var så längesedan jag skrev här nu. Jag har ofta tänkt att jag ska men samtidigt har jag inte haft vare sig någon inspiration eller lust, och det är ju ett måste om det ska bli något vettigt.
Men, idag fick jag alltså feeling!
Sen sist så har vi värderat lägenheten, varit på banken och börjat spana på hus på riktigt. Och, jag har bytt arbetsplats. Det är samma jobb men på ett nytt ställe och jag trivs så himla bra! Så det kanske inte är så konstigt att lusten för inredning och hem försvann där ett tag!?
 
På husfronten går det trögt, det kommer knappt ut några hus alls just nu, men på ett vis tycker jag det är ganska skönt för jag trivs så bra i vår lägenhet! Men så vet jag ju att när "vårt" hus dyker upp, då bara kör man ju och det kommer att kännas annorlunda. 
 
Just nu har jag inga pågående samarbeten men kommer framöver att kunna visa er ett hett tips på ett riktigt trevligt utflyktsmål här i Småland som jag tycker ni ska besöka i sommar. Så håll till godo!
 
Ett tips just nu är rean på Granit, så galet mycket fint till fina priser. Jag var i en fysisk Granitbutik igår och kom dessvärre ( eller tur ) bara en kvart innan de stängde men hann ändå fynda lite smått.
 
 
Hur fin kökshandduk!? Älskar Granits handdukar, har ni sett de våfflade badlakanen tex!? 
Ljusstakarna har jag tittat på länge men sen blivit lite snål, då jag har typ två tusen ljusstakar. Men nu var jag alltså lite generös mot mig själv då!
 
Så fina fransar.
 
Fina va!? Ska testa dom nu ikväll när det ändå är lite mörkt o trist väder. ( Inget sponsrat inlägg alltså )
 
Trevlig söndagskväll! /Petra