Då var det påsk

Långfredag it is!
Igår pillade vi ihop vårt påskpyssel. Hämtade hem påskris, köpte blommor o dekorerade. Två av tre pyssel har vi gjort av de som jag tipsade om i det här inlägget. 
 
( fjädrarna är köpta förra eller tom förrförra året )
 
 
Jag gillar verkligen det här färglösa. Jordiga toner ska alltid vara mina ledord. 
 
 
Det var inte helt enkelt att göra de här äggen med snöre, lim och ballonger och de flesta fick en bollform istället men blev ändå mycket finare än vad vi först trodde innan de stelnat. Men jag ska testa någon mer gång för det var ett väldigt kul pyssel! Vi använde tunt, vitt garn till själva bollarna och ett bomullssnöre i vitt och brunt att hänga upp dem med.
 
 
Och såhär fint blev det! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så har vi dekorerat ljusringen!
 
 
 
 
Jag får lite fågelbokänsla av den här! Härlig vårkänsla! Poppel, fjädrar och några pinnar spill från påskriset har jag använt och så har jag ett ljusbeige ljus istället för vitt. 
 
 
 
 
Sådär, nu hoppas vi på en solig och varm påsk.
 
Förutom att äta massor av godis så är jag lite sugen på att måla om något och att plantera om mina pelargoner. Jag har två pallar som jag fortfarande inte målat så jag hoppas på att kunna fixa med dom i helgen. Har ni några planer? 
 
Önskar er en fin påsk och bra helg! 
Använd gärna gilla-knappen här under om du gillar mitt inlägg.
 
-petra-

Det där med pelargoner och våren

Att ta fram pelargonerna från vintervilan brukar ju kännas som ett riktigt vårtecken. Igår kom min moster med mina pelargoner som bott hos henne i vinter och det kändes ju härligt, tills det blev eftermiddag och snöflingorna hade fördubblats och asfalten på gatorna var vita igen. Buhu! Det kändes inte alls kul. Härom dan satt vi ju på balkongen och fikade. Well, well, nu är det ju ändå april snart och vår på riktigt! 
 
 
Brukar du övervintra dina pelargoner eller slänger och köper du nya?
Jag brukar försöka övervintra mina men har sällan tur så därför lät jag dom bo hos min moster i år och tada!
 
 
Fin tisdag! -petra-

Tips på påskpyssel

Lite påskris med fjädrar och några ägg brukar vi ha till påsk men nu har jag sprungit på några enkla men fina pyssel som jag tänkt prova i veckan. Jag tror att solen gör en lite extra sugen på att fixa och skapa igen. Eller!?
 
Av An Interior Affair 
 
De här fina äggen av snöre, lim och ballonger har Lovisa Häger, som har den coola diy-bloggen AnInteriorAffair gjort. Läs alla steg hur du gör här. Jag och min pojk har lagt fram alla grejer man behöver och så ska vi testa det här efter skolan i eftermiddag. Så mysigt att göra saker ihop!
 
Diadonna visar så fina bilder i sin blogg på hur man kan färga ägg med sådant vi har i kylen.
De här blå äggen som är färgade med rödkål är min favorit. 
 
naturligt fargade agg pask diadonna Diana DontsovaAv Diadonna
 
Hos Diadonna kan du se fler fina tips på hur du kan färga dina ägg. Med kaffe och lökskal tex!
 
Och den här fint dekorerade ljusringen hittade jag hos Moeofsweden 
 
 
Jag har inte haft något i min ljusring sedan i julas så det här var ett bra tips. Himla gulligt med vaxblomma i! Jag har eucalyptus och fjädrar hemma sen får vi se vad det blir mer. 
 
Hoppas du blev lika inspirerad av de här fina påskpysslen som jag. Tryck gärna på gillaknappen under inläggen du gillar.
 
Önskar dig en bra start på veckan! -petra-