Från lägenhet till hus del II

Äntligen dags för del två till Linas vardagsrum! Det kommer att bli ett långt inlägg så orkar du inte läsa så finns det fina bilder att titta på:) r hittar du del ett med matplatsen.
Såhär ser det ut. Matplatsen har man bakom ryggen.
 
 
Soffan är ny och kommer att stå där, förstås, perfekt myspys framför braskaminen. Jag skulle absolut rekomendera att måla antingen hela eller nedre delen av väggen som är bakom soffan i en mörkare, gärna en jordig färg för att dämpa den stora, vita väggen en aning som nu tar upp mycket av rummet.
Bilden nedan visar med en linje hur jag tänker.
 
 
Vi utgår från att man målar den nedre delen av väggen. En maskeringstejp vansinnigt rakt (laserpass) och sen måla två gånger så är det klart.
Man målar tavellister i samma, mörka färg som den nedre delen av väggen och placerar i linje med brytet mot det vita för att kunna nyttja väggen på ett snyggt sätt och dessutom kunna variera rummet och väggen med tavlor och annat fint man kan ställa på tavellister. 
 
För att markera de två delarna i rummet lite och få bort den tomma ytan där emellan tänker jag någon form av sideboard ungefär där korgen och eluttaget är, ståendes ut från väggen, med kortsidan vänd mot väggen.
Här är några exempel
 
 
 Övre raden från vänster
 
- Väldigt billig idé är Ikeas laptopbord Vittsjö, som det gjorts massor av hacks på.Tex. byt ut glasskivan mot plywood och gör en extra hylla nedtill. Lägg betongplattor/kakelplattor istället för glasskivan. Väldigt enkel, kul och relativt billig grej att göra. Antar att man inte behöver montera dit det lilla facket. 
Sideboard i stål med två hyllplan. Domo Design, från Småland. Finns i vitt, svart och grått.
- Svart rullvagn i metall med löstagbara lådor från Ellos. Den här känns riktigt cool och flexibel med både lådorna och hjulen. Smidigt att ställa intill väggen om golvytan tillfälligt behöver utökas. Perfekt att ställa blommor i, en lampa, tidingar och böcker och kanske drar man fram den som extra avställningsyta vid middagar!?
- Svart sideboard i metall fråh Åhlens, också med två hyllplan men med det ena högre upp. 
- I gran och metall går denna variant under beskrivningen blombänk, också hos Åhlens. Skulle vara jättefin med lite olika, yviga gröna växter på!
- Plant Box Sidobord i färgen ochre från Ferm Living. Finns i ganska många färger. Väldigt snygg!
 
Vilken gillar Du bäst?
 
 
Nu följer ett moodboard med lite förslag på prylar ( orkar ni!? )
Såhär tänker jag:
Gosig matta för fötterna, mysbelysning för att kunna krypa upp i soffan o läsa, kuddar och en pläd. Några ljushållare i svart och glas och med detaljer i läder och mässing för sammanhållningen i rummet.
 
 
Mässingslampan med små hyllor att sätta på väggen är Linas egna favorit! Den skulle kunna sitta på både den mörka och vita delen av väggen över där korgen står ungefär. Från Lampgallerian.se
Golvlampa i svart med mässingsdetalj att ställa på andra sidan soffan för mysbeslysning, från lampan.se
Svart ljusstake med mässingsdetalj, Northern Lighting från Urbanstore.se. Soffa i howardmodell finns hos de flesta möbelkedjor, denna från Trademax.se. Grå matta i ull med mönster från Mio. Kudde med William Morris mönster från ostermalmstextil.se. Växten Monstera är väldigt lättskött, finns på bl.a Plantagen och Blomsterlandet. Härliga plädar från Klippan i naturnära färger och i 100% lammull, finns bl.a hos Designtorget.se. Utan kanter är ett plus när man har små barn, Soffbord från Ilva.se. Snygg vedförvaring från Stayhome.se. Svart korg gjord av sjögräs från Granit, snygg att ställa en större växt i eller praktisk och snygg att samla ihop leksaker i. Ljusstake Från Holmegaard i glas med detalj i läder, finns hos bl.a Royal Design.se.
 
Det här var alltså lite förslag på hur man kan göra den här delen av rummet lite mysigare med olika material och enkla färgval. Jag tror även att en fotölj eller två skulle kunna bli bra, lite snett emot soffan sådär, perfekt möbel att kunna flytta på beroende på hur man ska umgås. Att måla väggen bakom soffan tror jag personligen skulle tillföra väldigt mycket till rummet. 
Nu är jag jättespänd på att se hur de kommer göra framöver! Tack för att jag har fått hjälpa till och tack till er som orkat läsa ända hit, nu blir det inga fler superlånga inlägg på ett tag.
 
Vill du ha hjälp eller tips till något som rör inredning, maila mig!
 
Ha en fortsatt fin söndagskväll. Vi hörs! /Petra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Niklas:

skriven

Riktigt fina grejer, spännande med väggmålningen, kan också tycka det vore kul att komma bort från det helvita.
Om bara kunde lämna in sina barn någonstans så att det kunde bli något gjort.
Vad tror du om att ha denna bredvid soffan?
https://www.trendrum.se/serveringsvagn-rochester-massing

Svar: Ni kanske kan lägga ut dom till låns på blocket en stund?! Ha! Ang serveringsvagnen tycker jag personligen att de är ganska uttjatade o finns hos typ alla. Nu såg jag att du skrivit detta för 6 dagar sedan så jag kanske gör bort mig nu;) Jag chansar;) Mvh Petra
Petra

Kommentera här: