Tre-saker-listan

De här frågorna borde jag ställa mig lite då och då. Dels för att se vart i livet jag är, men också för att aktivt reflektera.  
 
Tre saker jag...
 
...längtar efter
Ett hus att få göra till vårt. 
Det kommer knappt ut några hus till försäljning i vårt område vilket kan kännas lite frustrerande. Men samtidigt funderar vi på det här med att bygga nytt. Ibland önskar jag att någon kunde komma med en färdig plan till oss "börja med det här, gör sen si och sen så". Hur skönt?! 

En trädgård. 
Nu blommar det så mycket rosor i trädgårdarna och jag hoppas jag kommer kunna ha en buske jag med i framtiden. Nu när man vill vara ute så mycket så längtar vi extra mycket efter en trädgård. "En trädgård med grill och studsmatta önskar jag mig nu mamma", sa min 8-åring härom dan. Jag kan bara hålla med.  

Komma igång med träning igen. 
Jag hade väldigt mycket ont när jag var gravid, bland annat i ryggen,  och nu efteråt har den inte heller mått bra så nu går jag hos sjukgymnast och har fått jättebra hjälp som börjat ge resultat. Nu har vi även tagit tag i mitt knä också och hoppas på att jag kan börja löpträna igen, det är det bästa i träningsväg jag vet! 

(null)

 
...är tacksam för
Min friska familj förstås. 
Att jag kämpade på för att själv kunna köpa den här lägenheten för sex, sju år sedan. Den är bra att ha nu när vi vill köpa hus. 
Att jag är en optimist. Det ska mycket till för att jag ska säga att något inte går. Det går alltid, löser sig alltid på något vis! 
 
...jag vill bli bättre på
Fotografering. 
Passa tider. Något man kan öva en livstid på tror jag😉 Men nuför tiden är jag riktigt duktig emellanåt och kommer till och med lite tidigt ibland. 
Vela mindre. Kanske är detta något jag egentligen inte ska tänka att jag ska ändra på. Kanske är det extra lång betänketid och inga förhastade beslut det handlar om, egentligen? Jag tänker själv att jag velar men bara att fundera kring det nu har nog fått mig att tänka om! Så då säger jag 
Hålla fokus, istället. Jag är gärna och duttar lite här och lite samtidigt. Gör sällan klart. 
 
...jag stör mig på
När folk på sociala medier lägger upp bilder med kuddar och ljusslingor på de mest konstiga ställena där de helt uppenbart inte har nån funktion. Typ i badrum, i badkar.  
Det taskiga upplägget i Biggest looser! Tänk vilket bra program det hade varit om tex alla fick vara kvar hela tiden. Och bort med frestelserävlingarna!! Fy fan vad taskigt det är. 
Köphets. Också mycket i sociala medier. Jättebra när man kan tipsa varandra om bra köp osv men när varenda inlägg handlar om att man ska köpa saker, nä. 
 

 
...beställer på nätet
Bebisgrejer/kläder. Just nu bara på Tradera. 
Apoteksgrejer. Älskar Apotea!
Dammsugarpåsar
 
...jag är rädd för
Att något ska hända min familj eller någon annan nära person. Hemsk att ens tänka på. 
Kriser. Både personliga och med andra. Så jobbigt. 
Att jag ska börja må dåligt. Usch så jobbigt. 


...tre saker jag vill göra i år
Sova en hel natt ostört. Ja, hur lyxigt känns inte det just nu?! 
Måla och fixa lite möbler. Så rogivande och skönt för själen. 
Dricka ett gott glas vin eller tre. Gärna kvällen innan den där hela ostörda natten. 
 
Det här blir intresaant att läsa igen om ett tag! 
Hej svejs! -petra-